Sprzedaż ryb, przetworów garmażeryjnych
Prowadzimy sprzedaż ryb i przetworów garmażeryjnych, lecz w naszej ofercie znajdą Państwo również inne produkty spożywcze. Zwracamy szczególną uwagę na terminową realizację powierzonych zamówień – obsługujemy je na bieżąco i bez opóźnień. Produkty sprzedajemy na miejscu, umożliwiamy również wysyłkę towaru do Klientów własnym transportem. Dysponujemy sporą przestrzenią, w której przechowujemy ryby świeże i mrożone. Produkty dostarczamy do punktów gastronomicznych oraz sklepów spożywczych i rybnych.
Ryby dla gastronomi i przetwórstwa garmażeryjnego
W prowadzonej przez nas hurtowni odnajdą Państwo wyłącznie wyselekcjonowane gatunki ryb i produkty. Sprzedawane przez nas artykuły doskonale sprawdzą się w gastronomii, restauracjach i sklepach typowo garmażeryjnych. Warto dodać, że nasz towar sprawdzany jest zgodnie z normami Sanepidu, a większość oferowanych ryb mrożona jest zaraz po połowie, aby zachować ich wysokie wartości odżywcze i doskonały smak. Przed odbiorem produktów badamy je pod względem jakościowym, zwracając uwagę na kolor, gramaturę i ogólny wygląd zewnętrzny. Na przestrzeni wielu lat działalności zdobyliśmy szerokie grono zadowolonych Klientów, zachęcamy do skorzystania z naszych produktów, aby przekonać się o ich świetnej jakości.
Gatunek ryby | Produkty - istotne informacje |
---|---|
Flądra (łac. Platichthys flesus, ang. Flounder) Pochodzenie: Morze Bałtyckie |
Świeża cała 25 cm+ / skrzynie z lodem Mrożona cała blok 25 cm+ / kartony 10 kg, 20 kg Filety IQF (bez skóry czarnej) rozmiary: do 35 g, 35-70 g, 70-90 g, opakowanie: kartony 5 kg, 10 kg, 320 kg / glazura – bez glazury, 10% lub wg zamówienia Ikra flądrowa mrożona blok opakowania kartony 22,5 kg, 24 kg lub inne |
Szprot (łac. Sprattus sprattus, ang. Sprat) Pochodzenie: Morze Bałtyckie |
Szprot cały IQF worki papierowe 20 kg;rozmiary 60-90 (100) szt./kg; 100-140 szt./kg, 140 szt./kg + Szprot mrożony blok rozm. 60-90(100) szt./kg, 100-140 szt./kg, opakowanie - karton 6 kg, 10 kg Szprot cały IQF – opakowanie kartony 10 kg rozm. 60-90(100) szt./kg, 100-140 szt./kg; produkcja w kartonach na zamówienie |
Dorsz bałtycki (łac. Gadus morhua callarias, ang. Codling) Pochodzenie: Morze Bałtyckie |
Dorsz świeży patroszony z głową – rozmiary 0,5-1 kg, 1-2 kg , 2 kg +, opakowanie skrzynie po 20 kg Świeże filety z/sk i b/sk PBI, PBO rozmiary 100-200 g, 200-400 g, opakowanie pudełka styropianowe 5 kg Świeże polędwice i ogony z dorsza opakowania – pudełka styropianowe 5 kg Filety z dorsza IQF rozm. 100-200 g, 200-400 g, kartony 5 kg, 10 kg, glazura 10% lub wg zamówienia rozmiary 10-50 g, 50-200 g, 200-400 g, 400-600 g, 600g+, opakowania – kartony 5 kg, glazura do 10 % lub wg zamówienia Ikra dorszowa blok opakowania – kartony po 22,5 kg |
Łosoś (łac. Salmo salar, ang. Salmon) Pochodzenie: Morze Bałtyckie |
Łosoś patroszony z głową świeży rozmiary 2-4 kg, 4-5 kg, 5-7 kg, 7-9 kg, ponad 9 kg – opakowania styropianowe 20 kg i niestandardowe Łosoś patroszony z głową mrożony rozmiary 2-4 kg, 4-5 kg, 5-7 kg, 7-9 kg, ponad 9 kg – kartony 20 kg i niestandardowe Filety z łososia opakowania 10 kg, 20 kg |
Pstrąg tęczowy (łac. Oncorhynchus mykiss, ang. Trout) Pochodzenie: produkt akwakultury |
Pstrąg patroszony z głową świeży pudełka styropianowe 5 kg, 10 kg z lodem Pstrąg patroszony z głową mrożony IQF kartony 5 kg, 10 kg Filety z/skórą 80-100 g, 100-200g, 300-500g, 500-800 g – kartony 5 kg, 10 kg |
Śledź atlantycki (łac. Clupea herengus, ang. Herring) Pochodzenie: Morze bałtyckie |
Śledź mrożony cały IQF 8-12 szt./kg-kartony 5 kg, 10 kg Płaty śledziowe mrożone IQF kartony 5 kg, 10 kg |
Turbot (łac. Psetta maxima, ang. Turbot) Pochodzenie: Morze bałtyckie |
Turbot cały świeży 0.5-1 kg, 1-2 kg, 2 kg+ - pudełka styropianowe 10 kg, 20 kg z lodem Turbot cały mrożony 0.5-1 kg, 1-2 kg, 2kg+ - kartony 10 kg, 20 kg Turbot filet mrożony rozmiary 30-80g, 80-200g, 200g+, opakowania 5 kg, glazura 5%, 10% Turbot tusze opakowania 5 kg |
Karp (łac. Cyprinus carpio, ang. Carp) Pochodzenie: produkt akwakultury |
Karp patroszony z głową mrożony IQF rozmiar 1-1,5 kg, kartony 10 kg Karp filet z/skórą IQF kartony 10 kg |
Płoć (łac. Rutilus rutilus, ang. Roach) Pochodzenie: jeziora, estuaria Morza Bałtyckiego |
Płoć cała mrożona w bloku opakowania 6,5 kg, 8 kg, 10 kg , 25 kg Płoć suszona |
Leszcz (łac. Abramis brama, ang. Bream) Pochodzenie: jeziora |
Leszcz cały mrożony w bloku kartony 10 kg, 20 kg |
Gatunek ryby | Towary handlowe |
---|---|
Czarniak (łac. Polachius virens, ang. Saithe) Pochodzenie: Morze Północne |
Czarniak tusze SHP Czarniak filety bez skóry IQF Czarniak filety bez skóry SHP Czarniak filet b/skóry porcje IQF Czarniak kostka mielona |
Halibut (łac. Hippoglossus hippoglossus, Reinhardtius hippoglossoides, ang. Halibut) Pochodzenie: Ocean Atlantycki, Morze Norweskie |
Halibut filety bez skóry Halibut filety z/skórą Halibut tusze |
Panga sum (łac. Pangassius pangasius, ang.Yellowtail catfish) Pochodzenie: azjatyckie wody śródlądowe również produkt akwakultury - Wietnam |
Filety z pangi b/sk IQF |
Morszczuk (łac. Merlucius merlucius, ang. Hake) Pochodzenie: Płn.-Wsch. Atlantyk |
Morszczuk tusze SHP, IQF Filety z morszczuka bez skóry SHP Filety z morszczuka bez skóry IQF |
Mintaj (łac. Theragra chalcogramma, ang. Alaska Pollack) Pochodzenie: Północny Pacyfik, Morze Beringa |
Filety z mintaja bez skóry SHP, IQF Tusze z mintaja SHP, IQF |
Miruna (łac. Macruronus magellanicus, ang. Hoki) Pochodzenie: Atlantyk Płd. i Środkowy, Pacyfik |
Filety z miruny bez skóry SHP, IQF Filety z miruny ze skórą IQF, SHP Tusze z miruny IQF |
Nototenia (łac. Patagonian ramsai, ang. Nototenia) Pochodzenie: wody Antarktyki |
Tusze z nototenii IQF Tusze z nototenii SHP |
Limanda żółtopłetwa (łac. Limanda aspera, ang. Yellowfin sole) Pochodzenie: Północny Pacyfik |
Filety z Limandy żółtopłetwej b/sk IQF |
Tilapia (łac. Oreochromis niloticus, ang. Tilapia) Pochodzenie: Afrykańskie wody śródlądowe, również produkt akwakultury - Chiny |
Filety z tilapii bez skóry IQF |
Kergulena (łac. Champsocephalus gunnari, ang. Antarctic Icefish) Pochodzenie: wody Antarktyki |
Tusze z kerguleny |
Sandacz (łac.Stizostedion lucioperca, ang. Pike perch) Pochodzenie: europejskie wody śródlądowe |
Filety z sandacza ze skórą IQF |
Karmazyn atlantycki (łac. Sebastes marinus, ang. Redfish) Pochodzenie: Atlantyk |
Karmazyn filety bez skóry IQF Karmazyn filety ze skórą IQF Tusze z karmazyna blok |
Okoń nilowy (łac. Lates niloticus, ang. Nile perch) Pochodzenie: afrykańskie wody śródlądowe |
Filety bez skóry IQF |
Kinglip chilijski (łac. Genypterus blacodes, ang. Kinglip) Pochodzenie: Atlantyk Środkowy i Płd. |
Filety bez skóry IQF Tusze z miętusa |
Łosoś atlantycki (łac. Salmo salar, ang.Salmon) Pochodzenie: Płn. Atlantyk, europejskie wody śródlądowe, również produkt akwakultury (Norwegia) |
Łosoś patroszony z głową Filety Steki Ogony Brzuszki |
Rekin (łac. Prionace glauca, ang. Blue Shark) Pochodzenie: Atlantyk Płn, Śr., Płd, Pacyfik, Ocean Indyjski |
Filety bez skóry IQF Steki z rekina |
Ryba maślana, Eskolar (łac. Lepidocybium spp, ang. Escolar) Pochodzenie: Atlantyk Śr., Płd, Pacyfik, Ocean Indyjski |
Filety bez skóry IQF Filety ze skórą IQF |